Om oss

Hanarpstorpet är i grunden just ett gammalt torp som har stått på plats sedan laga skifte 1860.
Då kallades det för Holgersgård och drevs som ett jordbruk fram till 1965.

1965 köpte Rune Carlsson (vår far och svärfar) gården och ett år senare såldes den avstyckad till

föreningen RBU = rörelsehindrade barn och ungdomar. Man kan ana vart det gamla torpet var då den gamla järnspisen finns kvar.  Det är  RBU som har byggt upp de byggnader som vi använder i dag med hjälp av många engagerade eldsjälar. Under sommar hade man läger för barn och ungdomar med särskilda behov. Många är de som har härliga minnen från denna tiden, både deltagare och ledare.


Men tiderna förändras och 2010 sålde RBU tillbaka gården till familjen Carlsson men nu tog Runes barn över: syskonen Christina, Ulrika och Anders. Det är nu som vi kommer in i bilden som en av tre delägare.


Det är nu vi döper om det till Hanarpstorpet och under många år hyrs det ut till semesterfirare.

2017 blev det åter dags för lite förändring och vi, Anna och Anders köpte ut de andra och blev då ensamma ägare.


Vårt mål är att även i fortsättningen hyra ut till semestergäster men även erbjuda hela konferenspaket och helhetslösningar vid t.ex. bröllop eller andra festligheter. Det är jag (Anna) som svarar på frågor, tar emot bokningar och möter upp er när ni kommer till Hanarpstorpet.

Vi bor dessutom runt hörnet på en tomt vi köpt av Rune och byggt upp vår gård på under 17 år. Där bor vi med våra två barn. Vi har en katt, Mjaukowski (en härlig perserkatt) som ibland kan få för sig att komma förbi Torpet och bete sig som om han bor där..

I våra hagar har vi i dag fem glada får som man gärna får komma förbi och hälsa på. De är väldigt sociala och tycker att det är väldigt gott med knäckebröd.

Som ni säkert inser så har många fina minnen skapats på det vi idag kallar Hanarpstorpet och vi hoppas på många fler.

Hjärtligt välkomna!

Anna med familj